210 4628075
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΔΕ - ΠΑ : 8.00 - 18.00

ΣΑΒΒΑΤΟ : 8.00 - 15.00

Εθνικής Αντιστάσεως 121 186 48 Δραπετσώνα

Τηλ: 210 46 28 075

Fax: 211 800 33 95

info@kefcar.gr

Σε όλους τύχει να ξεφουσκώσει το λάστιχο ή να μην παίρνει μπροστά το αμάξι. Ξέρεις, όμως, τι πρέπει να κάνεις σε κάθε περίπτωση ή απλά καλείς την οδική βοήθεια; Μεταξύ μας τώρα, καλό θα ήταν να ξέρεις μερικά βασικά πράγματα αν ποτέ βρεθείς σε μία από τις παρακάτω καταστάσεις.

Δεν σε έπεισα; Πως θα σου φαινόταν αν είχε χαλάσει το αμάξι μιας κοπέλας κι εσύ δεν ήξερες πως να τη βοηθήσεις; Δε νομίζω πως θα άφηνες και τις καλύτερες εντυπώσεις αν απλά καλούσες την οδική βοήθεια!

Πριν αρχίσουμε, όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Για να μπορέσεις να διορθώσεις το πρόβλημα του αυτοκινήτου, χρειάζεται να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία και τις κατάλληλες πληροφορίες. Ο βασικός κανόνας είναι να μην αρχίσεις να κάνεις καμία εργασία αμέσως μόλις σβήσεις τη μηχανή. Το μόνο που θα καταφέρεις σε αυτή την περίπτωση είναι να τραυματιστείς.

Πως να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του αμαξιού

 1. Τα φώτα του αυτοκινήτου δεν ανάβουν

Αν το φλας σου αναβοσβήνει γρήγορα ή αν δεν ανάβει κάποιο από τα φώτα σου, σίγουρα θα χρειαστεί να αγοράσεις καινούρια. Εντάξει, δεν είναι εύκολο να ξέρεις τι ακριβώς χρειάζεσαι. Μπορείς, όμως, να ρωτήσεις κάποιον ειδικό τι λάμπα χρειάζεσαι λέγοντας του το μοντέλο και τη μάρκα του αμαξιού.

Μόλις πάρεις τα σωστά φώτα, μπορείς να τα αλλάξεις μόνος σου στο σπίτι. Φρόντισε το αυτοκίνητο σου να μην είναι σε λειτουργία (λογικό, έτσι;), και αφαίρεσε την παλιά λάμπα. Βάλε την καινούρια λάμπα και είσαι έτοιμος. Σε πολλές περιπτώσεις, τα πλαστικά του αμαξιού δυσκολεύουν την κατάσταση, αλλά μην απογοητευτείς.

 1. Ξεφουσκωμένο λάστιχο

Όταν έχεις ξεφουσκωμένο λάστιχο, το αμάξι σου θα γέρνει και θα ακούς ένα δυνατό γδούπο. Το πιο πιθανό (και σωστό) είναι να έχεις μια ρεζέρβα.  Εκεί που βρίσκεται η ρεζέρβα υπάρχει συνήθως κι ένας μοχλός και μια καστάνια. Τοποθέτησε το γρύλο σε ένα σταθερό σημείο του αμαξιού, όχι στα πλαστικά, σήκωσε το αυτοκίνητο, αφαίρεσε τα παξιμάδια και αφού βγάλεις το λάστιχο αντικατέστησε το με το καινούριο. Βεβαιώσου ότι έχεις σφίξει καλά τα παξιμάδια πριν κατεβάσεις το αμάξι.

 1. Νεκρή μπαταρία αυτοκινήτου

Όταν το αμάξι σου δεν ξεκινάει, τότε έχεις μάλλον νεκρή μπαταρία. Αν δεν έχεις κάποιο μετρητή ή φορτιστή μπαταρίας, τότε καλό θα ήταν να κάνεις ένα έλεγχο για να βεβαιωθείς ότι το πρόβλημα οφείλεται στην μπαταρία και όχι σε κάτι άλλο. Αν υπάρχει σκουριά, απλά καθάρισε τη με μια μεταλλική βούρτσα. Ξεβίδωσε πρώτα τον αρνητικό ακροδέκτη και μετά τον θετικό. Μπορεί να υπάρχει και κάποιο καλώδιο που θα χρειαστεί να αφαιρέσεις. Έπειτα, βάλε την καινούρια μπαταρία.

 1. Τρίζουν οι ιμάντες

Αν έχουν χαλάσει οι ιμάντες, θα το καταλάβεις εύκολα καθώς θα δεις τη φθορά τους. Πριν βγάλεις τους ιμάντες που έχεις τώρα στο όχημα σου, βεβαιώσου ότι έχεις ένα διάγραμμα γιατί θα πρέπει να γνωρίζεις την πορεία τους.

Μόλις το κάνεις αυτό, χρησιμοποίησε μία καστάνια για να ξεσφίξεις τον τεντωτήρα για να ελευθερώσεις τον ιμάντα. Με τις τροχαλίες εκτεθειμένες, βεβαιώσου ότι δεν υπάρχει επιπλέον λάστιχο, λάδι ή βρομιά που θα επισπεύσει τη φθορά του καινούριου ιμάντα. Χρησιμοποίησε το διάγραμμα για να βάλεις τον ιμάντα στη σωστή θέση, σφίξε τον τεντωτήρα και είσαι έτοιμος.

 1. Αλλαγή λαδιών

Η αλλαγή λαδιών στο αυτοκίνητο σου εξαρτάται από τον τύπο και την ηλικία του αμαξιού, αλλά και από τα λάδια που χρησιμοποιείς. Χρειάζεται να γνωρίζεις 4 πράγματα πριν αλλάξεις ο ίδιος τα λάδια: το είδος λαδιού και το φίλτρο που χρειάζεσαι, που βρίσκεται το δοχείο και το φίλτρο, αλλά και πόσο λάδι χρειάζεται το όχημα σου.

Μόλις μάθεις αυτά τα πράγματα, πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

 • Ξέσφιξε τη βίδα και αφαίρεσε όλο το παλιό λάδι.
 • Αντικατέστησε το φίλτρο λαδιού.
 • Ξαναγέμισε τη μηχανή με καινούριο λάδι, αφού πρώτα βάλεις τη βίδα στη θέση της. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις λίγο λάδι στο φίλτρο και να λαδώσεις τη ροδέλα.
 1. Το ψυγείο του αυτοκινήτου στάζει

Όταν στάζει το ψυγείο σου, καλό θα ήταν να το αντικαταστήσεις ολόκληρο και όχι να το μπαλώσεις. Με αυτό τον τρόπο θα καθυστερήσεις απλά το αναπόφευκτο.

Αφαίρεσε την τάπα για να αδειάσεις το ψυγείο από το ψυκτικό. Ενώ το κάνεις αυτό, μπορείς να αρχίσεις να αφαιρείς την υπερχειλισμένη δεξαμενή, να ξεβιδώνεις τα βεντιλατέρ, να αφαιρείς το λάστιχο που βρίσκεται στην κορυφή του ψυγείου, καθώς και τα στηρίγματα που συγκρατούν το ψυγείο στη θέση του.

Έπειτα, βάλε το καινούριο ψυγείο στη θέση του και άλλαξε όλους τους σωλήνες και τα κομμάτια που είναι φτιαγμένα από καουτσούκ. Γέμισε το αυτοκίνητο με το αντιψυκτικό και είσαι έτοιμος.

 1. Χαλασμένο μπουζί αυτοκινήτου

Αν το αυτοκίνητο σου δυσκολεύεται να πάρει μπροστά, τότε υπάρχει πιθανότητα να έχεις πρόβλημα με το μπουζί. Το μπουζί (ή αναφλεκτήρας) είναι το εργαλείο που ξεκινάει την καύση στη μηχανή. Αν δε λειτουργούν σωστά, τότε το αμάξι δε θα πάρει μπροστά ή δε θα λειτουργεί σωστά.

Αφαίρεσε τα καλύμματα, ξεβίδωσε τα και αντικατέστησε τα με καινούρια. Αν δεν είναι ιδιαίτερα χαλασμένα, δε θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα.

 1. Δε λειτουργεί ο δυναμός

Όταν δε λειτουργεί ο δυναμός, τότε το αυτοκίνητο σου δεν έχει ρεύμα. Πολλοί άνθρωποι όταν βλέπουν πως το πρόβλημα είναι ηλεκτρολογικό πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να επιλυθεί. Δεν είναι, όμως, αλήθεια.

Αφαίρεσε όλες τις ηλεκτρικές συνδέσεις, ξεβίδωσε τα στηρίγματα και χρησιμοποίησε τον ενσωματωμένο τεντωτήρα για να απελευθερώσεις τον ιμάντα. Βάλε το καινούριο δυναμό στη θέση του παλιού, επανασύνδεσε τα καλώδια και είσαι έτοιμος.

 1. Χαλασμένα τακάκια

Όταν τα τακάκια σου έχουν χαλάσει, συνήθως συνοδεύονται από έναν αφόρητο και ακατάπαυστο θόρυβο. Για να τα αλλάξεις θα πρέπει να σηκώσεις το αυτοκίνητο σου ψηλά και να αφαιρέσεις τα λάστιχα. Πρώτα θα χρειαστεί να αφαιρέσεις τις ασφάλειες που συγκρατούν τη δαγκάνα φρένου. Έπειτα μπορείς να αφαιρέσεις τα τακάκια, τα οποία θα πρέπει να είναι αρκετά φθαρμένα σε περίπτωση που το αμάξι έκανε θόρυβο.

Πιέζεις το πιστόνι της δαγκάνας προς τα μέσα για να χωρέσουν τα τακάκια και τα ασφαλίζεις σφίγγοντας τη δαγκάνα. Εδώ θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς πρέπει οι ασφάλειες να είναι ομοιόμορφα κλεισμένες. Καλό θα ήταν να ελέγξεις αν τα τακάκια έχουν χαλάσει τη δισκόπλακα. Αυτό θα το καταλάβεις περνώντας τα δάχτυλα σου επάνω από τους δίσκους. Αν νιώσεις ανομοιομορφίες και εγκοπές, τότε πρέπει να τους αλλάξεις και αυτούς.

 

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΕΙΟ - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΟ - ΒΑΦΗ

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ Ι.Χ

Με 35 χρόνια εμπειρία, άρτιο εξοπλισμό, τεχνολογική γνώση, υψηλή εξειδίκευση και γνώμονα το τρίπτυχο " αξιοπιστία, συνέπεια και ποιότητα με χαμηλές τιμές ", η εταιρία μας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για την σωστή και γρήγορη συντήρηση του αυτοκινήτου σας.

OI ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΣ

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Άνθρωποι έμπιστοι και εξειδικευμένοι οι οποίοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις δουλειάς και να δώσουν λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΕΓΓΥΗMEΝΟ SERVICE

Διαγνωστικός έλεγχος και service αυτοκινήτου, μηχανολογικές επισκευές παντός τύπου. Η τακτική συντήρηση του οχήματος σας στην Kefallinos CAR REPAIRS, θα σας κάνει να νοιώθετε απόλυτα ασφαλείς.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΕΙΟ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, & ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ - ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Η εταιρία μας παρέχει ηλεκτρικές εργασίες αυτοκινήτου, επισκευές μίζας δυναμό και παντός ηλεκτρικού μέρους. Επίσης μπορεί να αναλάβει την τοποθέτηση του συναγερμού ή του ηχοσυστήματος της αρεσκείας σας.

ΦΑΝΟΠΟΙΪΑ-ΒΑΦΗ

ΒΑΜΜΕΝΟ, ΕΥΘΥ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΟ…

Επισκευή οποιασδήποτε ζημιάς, ευθυγράμιση πλαισίου-σασί με επιδαπέδια καλύμπρα, βαφές σε φούρνο αντιρυπαντικής τεχνολογίας, αντικατάσταση παρμπρίζ, γυάλισμα αυτοκινήτου, γυάλισμα φαναριών.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

6 ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Kefallinos CAR REPAIRS είναι μια σύγχρονη εταιρεία που αντιλαμβάνεται την σχέση με τους πελάτες της ως συνεργασία με αμοιβαίο όφελος. Γι αυτό τους προσφέρει μοναδική εξυπηρέτηση με 6 ανεπανάληπτες παροχές.

ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΓΓΥΗΣΗ

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Η Kefallinos CAR REPAIRS είναι μια εταιρία που ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη γύρω από το όχημά σας. Διαθέτει αυτοτελή τμήματα συνεργείου, ηλεκτρολογείου , φανοποιϊας - βαφής, ανταλλακτικών και ένα αξιόπιστο δίκτυο εξωτερικών συνεργατών.

Για περισσότερο από 35 χρόνια η εταιρία Kefallinos CAR REPAIRS ανταποκρίνεται με επιτυχία σε κάθε ανάγκη του αυτοκινήτου σας, με τα υψηλότερα στάνταρ επαγγελματισμού. Παρότι οι τιμές μας έχουν προσαρμοστεί στις δυσκολίες των καιρών, η ποιότητα των υπηρεσιών μας παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, συνεχίζουμε δε να παραδίδουμε επισκευασμένο το αυτοκίνητο έγκαιρα στην συμφωνημένη ημερομηνία. Γιαυτό η εταιρία Kefallinos CAR REPAIRS δίνει σε εσάς και στο ΙΧ σας, ...εγγύηση 35 χρόνων.

 • 210 4628075
 • 211 800 3395
 • Εθνικής Αντιστάσεως 121, 186 48 Δραπετσώνα
 • info@kefcar.gr
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Η Kefallinos CAR REPAIRS είναι μια σύγχρονη εταιρεία που αντιλαμβάνεται την σχέση με τους πελάτες της ως συνεργασία με αμοιβαίο όφελος. Γι αυτό τους προσφέρει μοναδική εξυπηρέτηση με 6 ανεπανάληπτες παροχές.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Σε περίπτωση που τρακάρατε και δεν φταίτε ( μη υπαιτιότητα ) αναλαμβάνουμε την απευθείας πληρωμή από την Ασφαλιστική Εταιρία, χωρίς επιπρόσθετο κόστος στην συμφωνημένη αξία των εργασιών και των ανταλλακτικών, φροντίζουμε για την μεταφορά του ΙΧ και σας δίνουμε αυτοκίνητο αντικατάστασης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα & μέχρι 6 άτοκες δόσεις
Αυτοκίνητο αντικατάστασης
Πλύσιμο μετά από κάθε επισκευή αμαξώματος δωρεάν
Δωρεάν έκδοση κάρτας καυσαερίων με κάθε ετήσια συντήρηση του αυτοκινήτου
Δωρεάν μεταφορά του αυτοκινήτου σας στο συνεργείο μας
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ
Η εταιρεία Kefallinos CAR SERVICES, μπορεί να σας προτείνει και να εγγυηθεί την αξιοπιστία και το δίκαιο κόστος σε τομείς που αφορούν την ασφάλεια και την απόλαυση του αυτοκινήτου σας.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Η εταιρεία Kefallinos CAR SERVICES, μπορεί να σας προτείνει και να εγγυηθεί απίστευτες προσφορές.
20% ΕΚΠΤΩΣΗ

  ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ    

15% ΣΤΟ SERVICE A/C

ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ 42€

ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ SERVICE 29€

ΤΙΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

Προσφορά για υαλοκαθαριστήρες

Αποκτήστε ένα ζευγάρι υαλοκαθαριστήρες στην τιμή των €20. Μία προσφορά του συνεργείου «Αφοί Κεφαλληνού».

Μπαταρίες Varta με 1 χρόνο εγγύηση

Μπαταρίες Varta από €50 με ένα χρόνο εγγύηση.

Λιπαντικό Service + Έλεγχος 25€

Λιπαντικό Service + Έλεγχος (Προσφορά Γνωριμίας) Τελική τιμή: 25€ Η προσφορά περιλαμβάνει: Λάδια Φίλτρο λαδιού Εργασία Γενικός Έλεγχος Αφορά: Νέους πελάτες για περιορισμένο αριθμό, κατόπιν ραντεβού

Ολοκληρωμένο Service A/C 45€

Ολοκληρωμένο Service A/C ( Προσφορά Γνωριμίας ) 45€ | Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ Πλήρωση λαδιού και οικολογικού φρέον Αντικατάσταση λαδιού κυκλώματος κομπρεσέρ Έλεγχος διαρροής φρέον και απόδοσης Air Condition   Αφορά: Νέους πελάτες, για περιορισμένο αριθμό service,  κατόπιν ραντεβού.

ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

Η αφοσίωση του πελάτη δεν αγοράζεται αλλά κερδίζεται. Βασίζεται στην εμπιστοσύνη,στον σεβασμό, την πληρότητα των υπηρεσιών. Η εταιρία μας έχει πρώτη προτεραιότητα να κερδίσει την αφοσίωση των πελατών της. Αρκεί να μας επισκεφτείτε για να το διαπιστώσετε και μόνοι σας...

"Άριστο συνεργείο και έχει γίνει εκσυγχρονισμός στις εγκαταστάσεις του, το συνιστώ"
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΣ
"Με εξυπηρέτησαν άψογα δίνοντας μου αυτοκίνητο αντικατάστασης άμεσα!! Τους εμπιστεύομαι!!"
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Developed by: