210 4628075
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΔΕ - ΠΑ : 8.00 - 18.00

ΣΑΒΒΑΤΟ : 8.00 - 15.00

Εθνικής Αντιστάσεως 121 186 48 Δραπετσώνα

Τηλ: 210 46 28 075

Fax: 211 800 33 95

info@kefcar.gr

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τα φρένα και πιο συγκεκριμένα τα τακάκια.

Πως θα ξέρεις ότι χρειάζονται αλλαγή τα τακάκια;

Ποια είναι τα σημάδια που θα σε προειδοποιήσουν;

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε με κάποιες γρήγορες απαντήσεις:

Αν κάθε φορά που πατάς το πεντάλ του φρένου ακούς έναν τσιριχτό θόρυβο, αυτό σημαίνει ότι τα τακάκια έχουν φθαρεί και χρειάζονται αλλαγή. Καλό είναι αντικαθιστάς τα τακάκια κάθε 20 με 40.000 χιλιόμετρα. Ανάλογα με τη χρήση.

Στα αυτοκίνητα που διαθέτουν σύστημα ειδοποίησης φθοράς των φρένων, όταν ανάψει η αντίστοιχη λυχνία, απομένουν περίπου 3.000 χιλιόμετρα μέχρι τα τακάκια να φτάσουν στο τέλος.

Σημάδια ότι τα τακάκια χρειάζονται αλλαγή

Συνήθως, μπορείς να καταλάβεις ότι τα τακάκια έχουν φθαρεί εξαιτίας της χαμηλής απόδοσης των φρένων. Για να είσαι σίγουρος όμως, τα παρακάτω είναι κάποια επιπλέον σημάδια που θα πέσουν στην αντίληψή σου:

Τσιριχτός θόρυβος ή θόρυβος έντονης τριβής κάθε φορά που πατάς το πεντάλ του φρένου

Το πεντάλ του φρένου μπορεί να είναι σε πιο χαμηλή θέση απ’ότι συνήθως

Δονήσεις στο πεντάλ του φρένου ή το τιμόνι, που προειδοποιούν για έντονη τριβή

Πολλή μαύρη σκόνη στις ζάντες του αυτοκινήτου (κυρίως στις μπροστινές)

Χαμηλή απόδοση των φρένων

Για να παραμένεις ασφαλής στο δρόμο είναι σημαντικό να μπορείς να φρενάρεις το αυτοκίνητο εκεί που δεν το περιμένεις, άμεσα και αποτελεσματικά. Αυτός είναι ο ορισμός ενός αποτελεσματικού φρεναρίσματος.

Αν δεν συμβαίνει αυτό αλλά αντίθετα αντιλαμβάνεσαι με τις αισθήσεις σου περίεργα συμπτώματα κάθε φορά που πατάς το πεντάλ του φρένου, τότε πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.

Πόσα είδη τακακίων υπάρχουν και ποιο είναι καλύτερο;

Όπως και σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα σε αυτή τη ζωή, έτσι και στο δικό μας δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση για το ποιο είδος τακακίων είναι καλύτερο. Εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, όπως η χρήση για την οποία προορίζεται.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξέρεις τα θετικά και τα αρνητικά κάθε επιλογής.

Τα σύγχρονα τακάκια λοιπόν είναι κατασκευασμένα από τέσσερις κατηγορίες υλικών:

  • Από μη-μεταλλικά υλικά (είναι μαλακά για τους δίσκους αλλά παράγουν αρκετή σκόνη και έχουν μικρή διάρκεια ζωής)
  • Από ημι-μεταλλικά υλικά (είναι ανθεκτικά αλλά απαιτούν δύναμη για να παράγουν τη ροπή πέδησης)
  • Από πλήρως μεταλλικά υλικά (διαρκούν πολύ καιρό αλλά απαιτούν πολύ δύναμη και καταστρέφουν γρήγορα τους δίσκους)
  • Από κεραμικά υλικά (μια καλή λύση μεταξύ διάρκειας και δύναμης. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι δεν απομακρύνουν τη θερμότητα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί στρέβλωση στο ίδιο το τακάκι ή σε άλλο εξάρτημα των φρένων.)

Πως βοηθούν τα τακάκια στο φρενάρισμα;

Τα τακάκια στεγάζονται μέσα σε ένα κέλυφος που βρίσκεται πάνω από τη δισκόπλακα του τροχού, το οποίο συχνά θα ακούσεις ως «δαγκάνα» φρένων και περιλαμβάνει ένα ή και περισσότερα έμβολα (πιστόνια). Θα έχεις ακούσει για τις διπίστωνες ή τετραπίστωνες δαγκάνες…

Όταν πατήσουμε λοιπόν το πεντάλ του φρένου, το έμβολο αποκτά κίνηση μέσω του υδραυλικού συστήματος και πιέζει το τακάκι προς τον δίσκο. Όσο η πίεση του τακακίου αυξάνεται, τόσο το αυτοκίνητο φρενάρει.

Προσδόκιμο ζωής και φθορά

Όσο περνάει ο καιρός, η φθορά που προκαλείται στα τακάκια από την τριβή με τις δισκόπλακες απαιτεί την αντικατάστασή τους. Συνήθως το προσδόκιμο ζωής των τακακίων είναι 20 με 40.000 χιλιόμετρα. Φυσικά εξαρτάται από τη χρήση και το στιλ οδήγησης.

Όσο παραμελείς τα φθαρμένα τακάκια, τότε αυξάνεις τις πιθανότητες να παρουσιάσει φθορές και ο δίσκος, του οποίου το κόστος αντικατάστασης είναι φυσικά μεγαλύτερο!

Όταν έρθει η ώρα να αντικαταστήσεις τα τακάκια, επίλεξε ένα ποιοτικό κατασκευαστή. Η ασφάλειά σου δεν δέχεται εκπτώσεις.

Πηγή: spotmechanic.gr

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΕΙΟ - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΟ - ΒΑΦΗ

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ Ι.Χ

Με 35 χρόνια εμπειρία, άρτιο εξοπλισμό, τεχνολογική γνώση, υψηλή εξειδίκευση και γνώμονα το τρίπτυχο " αξιοπιστία, συνέπεια και ποιότητα με χαμηλές τιμές ", η εταιρία μας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για την σωστή και γρήγορη συντήρηση του αυτοκινήτου σας.

OI ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΣ

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Άνθρωποι έμπιστοι και εξειδικευμένοι οι οποίοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις δουλειάς και να δώσουν λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΕΓΓΥΗMEΝΟ SERVICE

Διαγνωστικός έλεγχος και service αυτοκινήτου, μηχανολογικές επισκευές παντός τύπου. Η τακτική συντήρηση του οχήματος σας στην Kefallinos CAR REPAIRS, θα σας κάνει να νοιώθετε απόλυτα ασφαλείς.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΕΙΟ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, & ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ - ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Η εταιρία μας παρέχει ηλεκτρικές εργασίες αυτοκινήτου, επισκευές μίζας δυναμό και παντός ηλεκτρικού μέρους. Επίσης μπορεί να αναλάβει την τοποθέτηση του συναγερμού ή του ηχοσυστήματος της αρεσκείας σας.

ΦΑΝΟΠΟΙΪΑ-ΒΑΦΗ

ΒΑΜΜΕΝΟ, ΕΥΘΥ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΟ…

Επισκευή οποιασδήποτε ζημιάς, ευθυγράμιση πλαισίου-σασί με επιδαπέδια καλύμπρα, βαφές σε φούρνο αντιρυπαντικής τεχνολογίας, αντικατάσταση παρμπρίζ, γυάλισμα αυτοκινήτου, γυάλισμα φαναριών.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

6 ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Kefallinos CAR REPAIRS είναι μια σύγχρονη εταιρεία που αντιλαμβάνεται την σχέση με τους πελάτες της ως συνεργασία με αμοιβαίο όφελος. Γι αυτό τους προσφέρει μοναδική εξυπηρέτηση με 6 ανεπανάληπτες παροχές.

ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΓΓΥΗΣΗ

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Η Kefallinos CAR REPAIRS είναι μια εταιρία που ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη γύρω από το όχημά σας. Διαθέτει αυτοτελή τμήματα συνεργείου, ηλεκτρολογείου , φανοποιϊας - βαφής, ανταλλακτικών και ένα αξιόπιστο δίκτυο εξωτερικών συνεργατών.

Για περισσότερο από 35 χρόνια η εταιρία Kefallinos CAR REPAIRS ανταποκρίνεται με επιτυχία σε κάθε ανάγκη του αυτοκινήτου σας, με τα υψηλότερα στάνταρ επαγγελματισμού. Παρότι οι τιμές μας έχουν προσαρμοστεί στις δυσκολίες των καιρών, η ποιότητα των υπηρεσιών μας παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, συνεχίζουμε δε να παραδίδουμε επισκευασμένο το αυτοκίνητο έγκαιρα στην συμφωνημένη ημερομηνία. Γιαυτό η εταιρία Kefallinos CAR REPAIRS δίνει σε εσάς και στο ΙΧ σας, ...εγγύηση 35 χρόνων.

  • 210 4628075
  • 211 800 3395
  • Εθνικής Αντιστάσεως 121, 186 48 Δραπετσώνα
  • info@kefcar.gr
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Η Kefallinos CAR REPAIRS είναι μια σύγχρονη εταιρεία που αντιλαμβάνεται την σχέση με τους πελάτες της ως συνεργασία με αμοιβαίο όφελος. Γι αυτό τους προσφέρει μοναδική εξυπηρέτηση με 6 ανεπανάληπτες παροχές.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Σε περίπτωση που τρακάρατε και δεν φταίτε ( μη υπαιτιότητα ) αναλαμβάνουμε την απευθείας πληρωμή από την Ασφαλιστική Εταιρία, χωρίς επιπρόσθετο κόστος στην συμφωνημένη αξία των εργασιών και των ανταλλακτικών, φροντίζουμε για την μεταφορά του ΙΧ και σας δίνουμε αυτοκίνητο αντικατάστασης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα & μέχρι 6 άτοκες δόσεις
Αυτοκίνητο αντικατάστασης
Πλύσιμο μετά από κάθε επισκευή αμαξώματος δωρεάν
Δωρεάν έκδοση κάρτας καυσαερίων με κάθε ετήσια συντήρηση του αυτοκινήτου
Δωρεάν μεταφορά του αυτοκινήτου σας στο συνεργείο μας
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ
Η εταιρεία Kefallinos CAR SERVICES, μπορεί να σας προτείνει και να εγγυηθεί την αξιοπιστία και το δίκαιο κόστος σε τομείς που αφορούν την ασφάλεια και την απόλαυση του αυτοκινήτου σας.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Η εταιρεία Kefallinos CAR SERVICES, μπορεί να σας προτείνει και να εγγυηθεί απίστευτες προσφορές.
20% ΕΚΠΤΩΣΗ

  ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ    

15% ΣΤΟ SERVICE A/C

ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ 42€

ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ SERVICE 29€

ΤΙΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

Προσφορά για υαλοκαθαριστήρες

Αποκτήστε ένα ζευγάρι υαλοκαθαριστήρες στην τιμή των €20. Μία προσφορά του συνεργείου «Αφοί Κεφαλληνού».

Μπαταρίες Varta με 1 χρόνο εγγύηση

Μπαταρίες Varta από €50 με ένα χρόνο εγγύηση.

Λιπαντικό Service + Έλεγχος 25€

Λιπαντικό Service + Έλεγχος (Προσφορά Γνωριμίας) Τελική τιμή: 25€ Η προσφορά περιλαμβάνει: Λάδια Φίλτρο λαδιού Εργασία Γενικός Έλεγχος Αφορά: Νέους πελάτες για περιορισμένο αριθμό, κατόπιν ραντεβού

Ολοκληρωμένο Service A/C 45€

Ολοκληρωμένο Service A/C ( Προσφορά Γνωριμίας ) 45€ | Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ Πλήρωση λαδιού και οικολογικού φρέον Αντικατάσταση λαδιού κυκλώματος κομπρεσέρ Έλεγχος διαρροής φρέον και απόδοσης Air Condition   Αφορά: Νέους πελάτες, για περιορισμένο αριθμό service,  κατόπιν ραντεβού.

ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

Η αφοσίωση του πελάτη δεν αγοράζεται αλλά κερδίζεται. Βασίζεται στην εμπιστοσύνη,στον σεβασμό, την πληρότητα των υπηρεσιών. Η εταιρία μας έχει πρώτη προτεραιότητα να κερδίσει την αφοσίωση των πελατών της. Αρκεί να μας επισκεφτείτε για να το διαπιστώσετε και μόνοι σας...

"Άριστο συνεργείο και έχει γίνει εκσυγχρονισμός στις εγκαταστάσεις του, το συνιστώ"
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΣ
"Με εξυπηρέτησαν άψογα δίνοντας μου αυτοκίνητο αντικατάστασης άμεσα!! Τους εμπιστεύομαι!!"
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Developed by: